Hei !

Meille on tullut jonkin verran kysymyksiä, myymmekö lainkaan yksityisasiakkaille johtuen sivuillamme olevista verottomista hinnoista. Myymme toki ja olemmekin avanneet verkkokaupan, johon olemme lisänneet suosituimpia tuotteita juuri nyt. Verkkokauppaan pääset suoraan tästä linkistä: www.sahkopoydat.fi

Jos verkkokaupasta ei löydy juuri sinun tarpeisiisi sopivia tuotteita tai mieltäsi askarruttaa jokin muu asia, laita vaikka WhatsApp-viesti numeroon 050 5547399 tai ota yhteyttä lomakkeen kautta niin etsitään ratkaisu yhdessä!

Lei työtuoli

Lei työtuoli
Lei työtuoli Lei työtuoli Lei työtuoli Lei työtuoli
0.00 Brand New 999 In stock! Order now!
Valmistaja: Officeline
Tuotekoodi: Lei - työtuoli

Määrä:  

Lei - työtuoli on maailman ensimmäinen työtuoli, joka on suunniteltu erityisesti naisille!

Lei työtuoli – tyylikäs, elegantti ja käytännöllinen

Maskuliinisten ja feminiinisten muotojen kauneus on yksi taiteen perimmäisistä ja inspiroivimmista ajatuksista. Officelinessa, jossa asioiden luonteesta ollaan kiinnostuneita, ryhdyttiin selvittämään, miksi muotojen erot tunnetaan taiteen ja estetiikan maailmassa, mutta niitä ei huomioida ammatillisissa ympäristöissä, joissa ihmiset liikkuvat, toimivat ja työskentelevät. Miehet ovat yleensä pidempiä ja painavampia: naiset ovat lyhyempiä, kevyempiä ja kurvikkaampia. Eikö siis työtuolin antaman tuenkin olisi hyvä olla erilaisten vartalotyyppien mukainen?

Vuotta myöhemmin laajan tutkimuksen tulokset vahvistivat Officelinen muotoilijoiden aavistukset – naiset istuvat tuolissa eri tavalla kuin miehet. Tästä sai alkunsa yhteistyö kansainvälisesti tunnetun muotoilijan Monica Försterin kanssa, joka tunnetaan puhtaiden muotojen ja perusteellisen teknisen toteutuksen suunnittelijana, mutta myös töidensä taustalla olevista ajatuksista. Försterin työn tuloksena syntyi työtuoli Lei, joka on toteutettu naisten ryhdin ergonomisten vaatimusten mukaan; muuten klassinen tuoli on toimintojensa ja tuen kannalta naisellinen.

 

”Lein muoto ja toiminnot perustuvat tarkkaan tutkimukseen
siitä, kuinka naiset liikkuvat ja käyttävät tuoleja”

 

Lei - työtuolin tarkoituksenmukainen muotoilu on eleganttia, itsevarmaa ja voimakasta.  Lei - työtuolissa ei ole mitään häiritsevää tai ylimääräistä. Tavallisissa työtuoleissa usein istuinkaukalosta esiin pistävät vivut on korvattu minimalistisilla, helppokäyttöisillä vierityssäätimillä.

Lei - työtuolin muoto ja toiminnot perustuvat tutkimukseen siitä, kuinka naiset liikkuvat ja käyttävät tuoleja. Förster ei tinkinyt työtuolin estetiikasta eikä mukavuudesta. Seurauksena syntyi patentoitu Lumbar-flex™ -ratkaisu, jossa tuolin selkänojan pehmuste mukailee käyttäjän liikettä eteenpäin ja tukee ristiselkää.

Förster yhdistää huipputekniikan sekä muodoltaan että käyttäjämukavuudeltaan poikkeukselliseksi lopputulokseksi. Försterin luoma Lei-tuoli on koko huoneen tyylikkäin, mutta huomiota varastamatta. Tuoli on verhottu hillityillä sitruunankeltaisen, burgundinpunaisen, tumman kyyhkynharmaan ja lämpimän harmaan sävyillä.  Muotoilijoille Lei viestii arvovallasta ja merkittävyydestä. Sen piirteet ja muoto kertovat luotettavuudesta ja itsevarmuudesta ja sopivat täydellisesti kaikenlaisiin ympäristöihin.

 

”Naiset muodostavat valtavan suuren osan
työvoimasta, ja siksi voisi luulla, että erityisesti
naisille suunniteltuja työtuoleja olisi tarjolla
useita – kaikkihan ymmärtävät, että naisten ja
miesten vartalot ovat erimuotoisia
– mutta mitään vastaavaa ei ollut aiemmin tehty”

 

Vielä jokin aika sitten työtuolien kokoon ei kiinnitetty suuresti huomiota, kunhan ne eivät olleet liian pieniä. Yritykset hankkivat keskikokoisia ja suuria työtuoleja, eivätkä huomioineet pienikokoisempien ja lyhyempien naisten tarpeita. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että vaikka monet naiset eivät varsinaisesti moiti liian suuria työtuoleja, he ovat uupuneempia istuttuaan tuolissa saman ajan kuin pidemmät kollegansa.

Ergonomi Ellen Wheatley tutki vuosien ajan naisten ja miesten istumistapoja ja sitä, miten niiden erot vaikuttavat naisten terveyteen. Wheatleyn tutkimus paljasti, että fysiologiset erot ja tuolin koko vaikuttivat naisten ryhtiin.

Naiset istuvat yleensä tuolissa hieman edempänä, selkänojan kallistuskohdan edessä, ja nojaavat eteenpäin, kun taas miesten paino on kallistuskohdan takana ja selkänoja kallistuu. Tämä altistaa naisten riskiselän suuremmalle rasitukselle, varsinkin kun naiset eivät vaihda asentoa tai liiku tuolissaan samassa määrin kuin miehet.

 

”Hyvän naisille suunnatun työtuolin on täytettävä
erilaisia vaatimuksia, joista tärkein on, että tuolin
on vastattava naisen mittasuhteita”

 

Wheatley päätteli, että naisille suunnitellun työtuolin on tuettava paremmin ristiselkää eteenpäin nojaavassa asennossa, jotta selkärangan luonnollinen kaarre säilyy, myös silloin kun tuolissa siirrytään edemmäksi ja selän ja lantion välinen kulma suurenee, ja jalat liu’utetaan tuolin alle.  Myös painon jakautuminen oikein on ratkaisevaa, sillä väärin jakautuva paino voi aiheuttaa tunnottomuutta tai kipua ja on käyttäjien yleisimmin mainitsema epämukavuustekijä. Naisilla painon tulisi jakautua mahdollisimman paljon istuinluille.

Hyvän naisille suunnatun työtuolin on täytettävä erilaisia vaatimuksia, joista tärkein on, että tuolin on vastattava naisen mittasuhteita. Kallistuksen olisi hyvä olla enintään 110 astetta ja selkänojan kallistuttava, kun siihen kohdistuu vähäinen, jo 43 kilogramman paino. Istuimen suhde selkänojaan on määritettävä etukäteen siten, että kallistus on sen mukainen. Paremman tuen saamiseksi ja niskan ja hartioiden lihasten rasituksen vähentämiseksi tuolin selkänojan olisi hyvä olla matalalla, mieluiten kuusi senttimetriä lapaluun alapuolella. Käsivarsien pitäminen pitkään epäsopivassa asennossa ja siitä aiheutuva staattinen rasitus ehkäistään säädettävillä käsinojilla, jotka voidaan myös poistaa kokonaan.

Jotta ristiselkää voidaan tukea eteenpäin nojaavassa asennossa, tarvitaan tuoli, jota voidaan säätää kahdella akselilla ja joka mukautuu käyttäjänsä liikkeisiin. Lei - työtuolissa on siihen patentoitu Lumbar-Flex™ -ratkaisu.

Mitat
Leveys 55 cm
Korkeus 92 cm
Syvyys 40 cm
Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa 24%

Ahako Oy © 2012